Navidad Flamenca cd'er
 
Nyt
 
Flamenco Noir
 
Guitarra y Danza
 
Navidad Flamenca
 
Anmeldelser
 
Billeder
 
Navidad Flamenca cd'er
 
Navidad Flamenca tekster
 
Requiem Flamenco
 
Lorca Sange
 
Underholdning, foredrag
 
Pressefotos
 
Diskografi
 
Brasiliansk: "Aguas", "Marilua"
 
Aroma Flamenco
 
 
Bog om flamenco
 
Links, flamenco, mad mv.
 
"Al Norte del Flamenco" - ny CD
 
Artikler, anmeldelser
 
 
Nodebog "AGUAS"
 
Kontakt, teknik
 
Home
Obs. Det er lytteeksempler under "diskografi".

Cd'en Navidad Flamenca - Spansk Jul fra 1998 rummer flg. titler:

1. Villancicos Populares (trad.)
2. A Belén Pastores (jvf)
3. De Egipto Vengo (jvf)
4. El niño Perdido (jvf)
5. Dios Te Salve Virgen (jvf)
6. Villancico de la Rosa (Rogelio de Badajóz/jvf)
7. Fiesta en Belén (Amina)
8. El Alba Viene Ya (jvf)
9. Navidad en la Plaza (trad.)

Medvirkende er:
Rogelio de Badajóz - special guest - voc
Ana María Carmona - voc
Turi Malmø - voc
Kirsten Bojesen, Per Hedevang og Martin Bak - kor
Niels D. Andersen - fløjte
Marius Rasmussen - perc.
Christian Ifversen - guitar
Jens Viggo Fjord - guitar

Cd'en kan stadig købes i bl.a. Accord, Vestergade 37, Kbh, Spartakus Bogcafé, Badstuestræde, Århus og i Århus Musik, Ryesgade 5.

Cd'en afspejler projektets første musikalske ansigt, hvor det lyrisk/melodiske er fremherskende, og hvor repertoiret består af spanske julesange - villancicos - side om side med flamenco-inspirerede temaer.

Fra 1999 bevæger projektet mod et udpræget flamencoudtryk, der dog har et touch af jul i en blanding af dybfølt flamencosang og melodiske omkvæd.

Denne musik udkommer i 2004 med titlen "Navidad Flamenca - en Dinamarca" og har flg. titler:
1. Navidad Navidad (Duran/Fjord/Pierpont)
2. Tangos de la Virgen (jvf)
3. Tocando están (Balle/jvf)
4. Amapola de Belén (Duran/jvf)
5. Night Flight (jvf)
6. Romance de la Rosa (jvf)
7. Una Rosa vi brotar (Cöln/jvf)
8. De Egipto vengo (jvf)

Medvirkende: Eva Durán, Esaú Quirós, Rogelio de Badajóz - voc
Pepita Rohde, Francisca Requejo, Rosario Amador - kor
Santi Ibarreche - fløjte, kor, keyboard
Cepillo - cajón, palmas, perc.
Claus Naur, Jacob Venndt - bas
José Manuel Tudela, Christian Ifversen, Jens Viggo Fjord - guitar

Cd'en er indspillet i Madrid, Sevilla og Aarhus.

Musikken præsenterer således projektet i dens nuværende form med nye numre i villancico flamenco-traditionen og en lyd, der sammenlignet med vores første udspil fra 1998, er mere flamenco, men glimtvis også mere nordisk som f.eks. i sangeren Rogelio de Badajóz' fortolkning af En Rose Så Jeg Skyde, som vi tror det måtte have lydt hvis de sigøjnere - der desværre aldrig kom og skabte dramaet i dansk folkemusik - nu var kommet og slået sig ned i her i 1600-tallet. Som solist medvirker ydermere en meget fin upcoming Madrid-sanger, Esaú Quirós, der er fast sanger i Sara Baras kompagni. Han synger Tangos de la Virgen - en hyldest til moderen over alle mødre... og Romance de la Rosa, der ud fra en folkelig beretning fletter omkring rosen-temaet, kærlighed og skabelse - den livskraft der trods alt bryder den frosne jord. På to numre medvirker den meget fine sangerinde Eva Durán, der gennem tiden har medvirket på en lang række plader, forestillinger mv. med bla. Carmen Cortés, Guadiana, José Luis Montón og mange andre. Hun synger en Alegría - Tocando Están Campanas de Paz, og en ny version af vores De Egipto Vengo fra 1. cd, nu i et friskt opdateret urbant Santi Ibarreche-arrangement. Derudover indeholder skiven en emocionante Martinete om barnemordet i Betlehem sunget af Rogelio de B. samt en Bulería de Cádiz, med et kort citat fra den gamle Jinglebells, og til slut instrumentalnummeret Night Flight (to Betlehem).
Pladeselskab: Cope Records www.coperecords.com
CD'en kan teoretisk set bestilles i alle alm. pladebutikker, online på www.cdskiven.dk, I Aarhus er den at finde hos Spartakus, Studsg. 12, og Århus Musik, Ryesgade 5, 1.sal. I København hos Accord, Vestergade 37.

Mere om cd'en:

November 2004: Cd'ens "Tangos de la Virgen" bliver nomineret til musikbladet Djembe's publikumspris, og nummeret "Tocando Están Campanas De Paz" er med paa Foreningen for Verdensmusik i Danmark's nye recopilations-cd, "Pictures from Denmark", der via internationale festivaler, messer o.lign. forsøger at fremme interessen for dansk verdensmusik i udlandet.

December 2004: det anerkendte spanske flamencotidsskrift El Olivo omtaler cd'en under sin månedlige Flash Flamenco sammen med nyudgivelser fra El Niño de Vélez og Niña Pastori, og slutter sin omtale med "En definitiva, un bonito ejemplo más de la universalidad de nuestro arte flamenco" - "Kort sagt endnu et smukt eksempel på vores flamenco kunst's universelle karakter"
Om nummeret Tangos de la Virgen, som er inkluderet på Djembe-Pris cd'en 2004, skriver Chris Nickson fra Roots Magazine, England: ..."That said, a few pieces do stand out, like Navidad Flamenca's raw flamenco, with palmas and two guitars"
Cd'en blev valgt som "Ugens CD" i DR P2 musikprogrammet Amadeus i uge 52, og spillet i sin helhed i P2 Radium - Verdensmusik.


Anmeldelse i JyllandsPosten 12/3/05: "FLAMENCO Navidad Flamenca er et ni år gammelt spansk-dansk projekt, som nu udsender sit andet album. Der er mere glæde og lys i denne julemusik end i flamenco generelt. Fortolkningen af "En rose så jeg skyde" er IKKE højdepunktet. Ellers ganske autentisk, seriøst og dygtigt."