Bog om flamencopoesi
 
Nyt
 
Flamenco Noir
 
Guitarra y Danza
 
Navidad Flamenca
 
Requiem Flamenco
 
Lorca Sange
 
Underholdning, foredrag
 
Pressefotos
 
Diskografi
 
Brasiliansk: Marilua, Aguas, Brazilian Guitars
 
Aroma Flamenco
 
 
Bog om flamencopoesi
 
Links, flamenco, mad mv.
 
"Al Norte del Flamenco" - ny CD
 
 
Nodebog "AGUAS"
 
Kontakt, teknik
 
Home
"Flamenco - Poesi & Passion" (JVF, Husets Forlag 1994) er tænkt som et bidrag til at gøre el cante - flamencosangen - mere tilgængelig for danske eller dansklæsende - flamencointeresserede.
Motivationen bag dette arbejde er en blanding af fascination og fængslende oplevelser med el cante, og lysten til at dele dette med andre aficionados.

Bogen indeholder en kortere introduktion til flamenco generelt, og især til flamencoens lyrik, og til de udtryksmæssige og tematiske ressourcer, man benytter i denne tradition.

Bogen medtager således et tekstudvalg inden for de 35 gængse stilarter, som findes i flamenco, i originalversion og i dansk gendigtning, og organiseret sådan, at der er flest tekster ved de stilarter, man oftest hører, og i den forbindelse har jeg forsøgt at medtage nogle af de tekster man oftest hører, ud fra den device, at teksterne er fine at læse, jo da, men at de nu engang er skabt til at blive sunget, og det at høre dem live i en eller anden sammenhæng i en peña, ved en koncert, en jam eller ved en udendørsfestival i en varm andalusisk sommernat, det er noget af det fedeste ... og dertil det at genkende et vers, og følge en sangers udvikling og fortolkning af det i en intens livestemning, hvor det ene olé følger det andet fra et opstemt og nøjelyttende kenderpublikum, ja, så må man befinde sig på flamenco'ens egen planet - om end det blot er for et flygtigt øjeblik ..! Buena suerte!
Bogen kan lånes på eller via biblioteket. Jeg overtog i sin tid restoplaget fra Husets Forlag og det er lige så stille blevet solgt og jeg har desværre ikke flere eksemplarer liggende.