"Al Norte del Flamenco" - ny CD
 
Nyt
 
Flamenco Noir
 
Guitarra y Danza
 
Navidad Flamenca
 
Requiem Flamenco
 
Lorca Sange
 
Underholdning, foredrag
 
Pressefotos
 
Diskografi
 
Brasiliansk: Marilua, Aguas, Brazilian Guitars
 
Aroma Flamenco
 
 
Bog om flamencopoesi
 
Links, flamenco, mad mv.
 
"Al Norte del Flamenco" - ny CD
 
Cd'ens temaer
 
 
Nodebog "AGUAS"
 
Kontakt, teknik
 
Home
”Al Norte del Flamenco”, pressemeddelelse.

Udgivelser med flamencoguitar i Danmark er ikke ligefrem hverdagskost, tværtimod kan der gå år i mellem at der kommer en ny skive fra de få flamencoguitarister, der findes her i landet. Men en ny af slagsen er ude nu. Det er guitaristen Jens Viggo Fjord’s ”Al Norte del Flamenco”, et album med 8 kompositioner fra guitaristen selv, akkompagneret af rytmegruppe og mindre besætninger.

CD’en er delvis indspillet med nogle af Fjord’s danske medspillere, men ellers medvirker en perlerække af spændende kunstnere fra Sevilla og Barcelona, som uden tvivl tilfører noget af den lyd og stemning, der kendetegner den spanske flamenco.

Jens Viggo Fjord har dog ikke ønsket af gå de traditionelle veje. I sine kompositioner har han givet frit spil for de musikalske påvirkninger, der har præget hans løbebane, og man mærker glimtvis en vis forkærlighed for længere melodiske linier og udvidede harmoniske strukturer, som til dels bryder med traditionel flamenco.

Men at det drejer sig om en flamencoplade, står helt klart, det ligger i solistens anslag og i rytmemestrene Joselito Fernández og el Rata’s helt specielle swing, og de vokale indsatser af de spanske flamencosangere lader ingen tvivl om, hvor vi befinder os i det musikalske univers.

CD’ens numre veksler mellem up-tempo bulerías og rumbas, bl.a. ”Plaza Azahar” og ”La Palmera” – nomineret af World Music Denmark til ”Årets World Track” - og mere indadsøgende numre som ”Rincón de Desamor”, farvet af Jasio Velasques bratch og Inma Rivero’s fine vokal. I nummeret ”Mi Soleá”, høres flamenco med jazztouch i dialog mellem guitar og trompet, og mere virtuose tiltag præger temaet ”Corales”, der indledt af Enrique de Morón’s sprøde vokal, fører lytteren ind i flamencoens cubansk-spanske verden. Pladen afsluttes med en elegisk fantasi i stilarten taranta med titlen ”Ausencia”.

Medvirkende:
Inma Rivero, Olayo Jiménez og Enrique de Morón – voc., Joselito Fernández, el Rata, Juan Cantarote – palmas og perc., La Marquesita – trin, Mauro Salvia – fløjte, Christian Droulon – guitar, Claus Naur – bas, Stephan Jarl – perc., Miguel Vargas – bas, Jasio Velasques – bratch, Bjørn Ringkøbing – trompet og flygelhorn.

Teknik: Jesús Martín og Dan Andersen, OFS-estudios, Sevilla.
Produceret af Jesús Martín og Jens Viggo Fjord. Gateway Music, www.gateway.dmf.dk

Cd'en kan købes, dvs. bestilles, i alm. pladebutikker og via en del internetbutikker (google' titel). I Århus i Spartukus Bogcafé, i Studsgade.