Nyt
 
Nyt
 
 
 
Flamenco Noir
 
Guitarra y Danza
 
Navidad Flamenca
 
Requiem Flamenco
 
Lorca Sange
 
Underholdning, foredrag
 
Pressefotos
 
Diskografi
 
Brasiliansk: Marilua, Aguas, Brazilian Guitars
 
Aroma Flamenco
 
 
Bog om flamencopoesi
 
Links, flamenco, mad mv.
 
"Al Norte del Flamenco" - ny CD
 
 
Nodebog "AGUAS"
 
Kontakt, teknik
 
Home
2022

Nyt i juni, deltagelse i meget spændende kursus i Granada med titlen: "Lo jondo en las músicas actuales: proyecciones desde el sur global" - 'Flamenco i nutidig musik: projektioner fra et globaliseret Sydspanien'.

Især mødet med komponisten Mauricio Sotelo, som lader en essens af flamenco som oral musikkultur med sydspanske rødder sive gennem sine værker, var meget spændende, og hans approach til at lade flamenco dialogere med nutidige kompositionsformer yderst inspirerende. Det har sat en masse tanker i gang, som vil stimulere min musikskrivning fremadrettet.Jeg vil gerne takke #kodakultur for støtte til gennemførelsen af kurset og til rejse og ophold i Granada.2020. Ny bog om flamenco. "FLAMENCO - dans, musik og passion"

1. december 2019 udkom min bog om flamenco, et arbejde, der så småt begyndte under det meget spændende forskningsforløb om flamenco ("doctorado") på Sevillas universitet, "El flamenco: un acercamiento multidisciplinar a su estudio" - "En multidisciplinær tilgang til studiet af flamenco" oprettet i 2004 og ledet af meget skarpe profiler som antropologen Cristina Cruces, sociologen Gerhard Steingress og historikerne José Luís Navarro og Eulalia de Pablo. Forløbet kørte i tre år og selv om censorerne ikke var helt enige med mig i argumentationen for at en del at flamencosangens primitive melodimateriale (før den blev til flamenco) kan have et udspring i islamske bønnesange - juryen mente, at melodierne ikke kun fandtes i bønnesangene, men at de var generelt udbredte i hele Middelhavsområdet - gav de mig alligevel et "excelente" i afslutningsopgaven. Never mind. Der var så meget andet godt jeg fik med mig i den periode og de efterfølgende to år i Sevilla, hvor jeg stort set konstant var omgivet af flamenco, spillede sammen med folk, optrådte, frekventerede flamencoklubber, debatter, jamsessions, flamencotemadage etc.
I de efterfølgende år arbejdede jeg på at skrive det sammen til en samlet fremstilling, som efter en del blod, sved og tårer mundede ud i den færdige udgivelse, som forlaget Turbine har stået for.

Bogen kan fås igennem enhver boghandel og på nettet. I Århus har de den hjemme i Spartakus Bogcafé i Studsgade 12. I Kbh er den hjemme hos guitarbutikken Strengelegen i Turesensgade 14. Vil man springe en evt. bestillingstid over kan jeg også levere den. Skriv blot en mail til mig på jvf0123@gmail.com og jeg afsender den hurtigst med posten. Bogen er på 396 sider. Den koster 250.- og forsendelse+boblekuvert er 70.-