Nyt
 
Nyt
 
 
 
Flamenco Noir
 
Guitarra y Danza
 
Navidad Flamenca
 
Requiem Flamenco
 
Lorca Sange
 
Underholdning, foredrag
 
Pressefotos
 
Diskografi
 
Brasiliansk: Marilua, Aguas, Brazilian Guitars
 
Aroma Flamenco
 
 
Bog om flamencopoesi
 
Links, flamenco, mad mv.
 
"Al Norte del Flamenco" - ny CD
 
Artikler, anmeldelser
 
 
Nodebog "AGUAS"
 
Kontakt, teknik
 
Home
2020. Ny bog om flamenco. "FLAMENCO - dans, musik og passion"

1. december 2019 udkom min bog om flamenco, et arbejde, der så småt begyndte under det meget spændende forskningsforløb om flamenco ("doctorado") på Sevillas universitet, "El flamenco: un acercamiento multidisciplinar a su estudio" - "En multidisciplinær tilgang til studiet af flamenco" oprettet i 2004 og ledet af meget skarpe profiler som antropologen Cristina Cruces, sociologen Gerhard Steingress og historikerne José Luís Navarro og Eulalia de Pablo. Forløbet kørte i tre år og selv om censorerne ikke var helt enige med mig i argumentationen for at en del at flamencosangens primitive melodimateriale (før den blev til flamenco) kan have et udspring i islamske bønnesange - juryen mente, at melodierne ikke kun fandtes i bønnesangene, men at de var generelt udbredte i hele Middelhavsområdet - gav de mig alligevel et "excelente" i afslutningsopgaven. Never mind. Der var så meget andet godt jeg fik med mig i den periode og de efterfølgende to år i Sevilla, hvor jeg stort set konstant var omgivet af flamenco, spillede sammen med folk, optrådte, frekventerede flamencoklubber, debatter, jamsessions, flamencotemadage etc.
I de efterfølgende år arbejdede jeg på at skrive det sammen til en samlet fremstilling, som efter en del blod, sved og tårer mundede ud i den færdige udgivelse, som forlaget Turbine har stået for.

Bogen kan købes/bestilles igennem enhver boghandel. I Århus har de den hjemme i Spartakus Bogcafé i Studsgade 12. I Kbh er den hjemme hos guitarbutikken Strengelegen i Turesensgade 14. Vil man springe en evt. bestillingstid over kan jeg også levere den. Skriv blot en mail til mig på jvf0123@gmail.com og jeg afsender den hurtigst med posten. Bogen er på 396 sider. Den koster 250.- og forsendelse+boblekuvert er 70.-