Anmeldelser
 
Nyt
 
Flamenco Noir
 
Guitarra y Danza
 
Navidad Flamenca
 
Anmeldelser
 
Billeder
 
Navidad Flamenca cd'er
 
Navidad Flamenca tekster
 
Requiem Flamenco
 
Lorca Sange
 
Underholdning, foredrag
 
Pressefotos
 
Diskografi
 
Brasiliansk: "Aguas", "Marilua"
 
Aroma Flamenco
 
 
Bog om flamenco
 
Links, flamenco, mad mv.
 
"Al Norte del Flamenco" - ny CD
 
Artikler, anmeldelser
 
 
Nodebog "AGUAS"
 
Kontakt, teknik
 
Home

Århus Stiftstidende 20/12/99


FLAMENCO-JUL: Stigende interesse for Århus-guitarists Navidad Flamenca-projekt.

"Flamenco-julemusik?? Og skrevet af en århusianer?? Jo, den er god nok - og det fungerer. Det er ikke bare Deres udsendte, der er af den mening, men også tilskuerne til Flamenco Noir's koncert lørdag aften i Musikhusets Lille Sal. Måske er dette femte år for Jens Viggo Fjords "Navidad Flamenca" endda det hidtil bedste. Besætningen, som igen er på en mini-turné til landets tre største byer, er blevet forstærket med spansk/franske "flamencos" fra hovedstaden, og musikken er også udviklet i forhold til "Navidad Flamenca" - cd'en fra 1997: Umiddelbart virker Jens Viggo Fjord's kompositioner stærkere nu, og det skyldes nok, at han bevidst har forfulgt den mere lyriske tone til denne specielle niche af flamenco'en..."

"Efterhånden kom nerven for alvor ind i Pepita Rohdes sang og hendes modstykke, Thierry Boisdons rent ud sagt glimrende vokal - og at det ville gå i den hélt rigtige retning blev klart da danseren La Delgaíta begyndte at sætte hælene i gulvet, swinge med skørterne og udføre de slangesnoede håndbevægelser i en traditionel juleflamenco-dans af Federico García Lorca.

" I anden afdeling var specielt "Pastores" - sangen om hyrderne - en flot og godt krydret komposition. Og mens Jens Viggo Fjord og hans guitar-makker, Christian Droulon, høstede fortjent bifald efter et fingerfærdigt instrumental-nummer, var det Thierry Boisdons sang samt festfyrkeri-afslutningen "Villancico del Gloria", der piskede stemningen op. Her var alle fire kvindelige medvirkende ude på gulvet i glade dansesekvenser, og pludselig forstod man hvorfor de havde skiftet til store skørter i pausen. Det gav stående ovationer, og var ren Feliz Navidad."
af Henrik Friis


Jyllandsposten 17/12/1998:
"Flamenco på plakaten"
"Der var noget internationalt over det juleshow den dansk/spanske gruppe Flamenco Noir opførte i aftes i Kunstbygningen i Århus." "Den spanske danserinde i den mørke, dramatiske kjole bruger fødderne som trommestikker, og får scenegulvet til at ryste under sin fyrige jule-flamenco, der både trækker på smerten og på glæden... Åbningsnummeret i showet "Navidad Flamenca" er i gang, den spanske sangerinde María Scalvini udtrykker Jomfru Maria's fortvivelse over det grusomme, der skal ske med sønnen om 33 år, og det er nok ikke lige hvad danskerne forbinder med jul. Senere i programmet blev der i alle tilfælde fest i Betlehem, og publikum fik også prøver på folkelige julesange. Sådan noget falder måske mere i smag herhjemme. Det var flot da danserinden La Delgaíta fik scenen til at skælve af flamenco. Men sæt en eller anden forsøgte at gøre hende kunsten efter ved træet juleaften!">
af Ulla Madsen


Århus Stiftstidende 22/12/97:
"Juleflamenco med danske krydderier"
"Spansk julestemning i Musikhuset. En duft af røgelse mødte publikum, der trådte ind i Musikhusets lille sal søndag aften, hvor en af Århus' bedste guitarister Jens Viggo Fjord sammen med en række lokale kolleger havde indbudt til flamenco-jul. Som en ekstra julegodte havde gruppen allieret sig med den fremragende danser La Delgaíta, der mestrer den klassiske flamenco til perfektion, og med hurtige, energiske tramp gav hun en aldeles energisk dimension til koncerten, der via sine medspillere forplantede sig og skabte den energi og intensitet,der kendetegner flamencoen." "Selve omgivelserne er vigtige for flamenco...så det var en udfordring for truppen at skulle skabe en intim og hjertevarm flamenco-julestemning i Musikhusets koncertsal, men det lykkedes alligevel overbevisende."
af Anna Lindskrog