"Aguas" CD
 
Nyt
 
Flamenco Noir
 
Guitarra y Danza
 
Navidad Flamenca
 
Requiem Flamenco
 
Lorca Sange
 
Underholdning, foredrag
 
Pressefotos
 
Diskografi
 
Brasiliansk: Marilua, Aguas, Brazilian Guitars
 
"Marilua" CD
 
Anmeldelser "Marilua"
 
"Aguas" CD
 
Om de medvirkende
 
Aguas live
 
Aguas - anmeldelser
 
Aroma Flamenco
 
 
Bog om flamencopoesi
 
Links, flamenco, mad mv.
 
"Al Norte del Flamenco" - ny CD
 
Artikler, anmeldelser
 
 
Nodebog "AGUAS"
 
Kontakt, teknik
 
Home
Jens Viggo Fjord er ude med ny cd indspillet i São Paulo, Brasilien med et herligt hold brasilianske musikere.
Forud for indspilningen havde han et længere ophold paa tropeøen Ilha Grande, og det er øen med dens forunderlige natur og fauna, der er den væsenligste inspirationskilde til “Aguas”.

De medvirkende musikere er alle kapaciteter indenfor São Paulo's frodige musikmiljø med rødder populærmusikken, choro og jazz, og det har uden tvivl givet Jens Viggo Fjord’s musik de bedst mulige betingelser og tilført noget af den blanding af diciplin og musikalsk leg, der er så typisk for den brasilianske musik.

Cd’ens ti numre spænder fra hurtige samba’er, frevo'er og sambavalse med trommer, bas, guitar og solister, til mere yriske numre for sologuitar, samt en guitarduet spillet med Rio-guitaristen, Rogério de Souza på 7-str. guitar.

CD'ens titler:

1. Blues for Baden - samba (hør klip)
2. Flying - sambavals
3. Frívola - frevo
4. Luar na Guanabara - ballade
5. Quero-quero - sambavals
6. Pinguim - samba
7. Alô Bonfá - samba
8. Borboleta - vals (hør klip)
9. Favela - samba
10. Janaína - guitartema

Musik: JVF, undtagen "Favela" af Antonio Carlos Jobim.

Om musikken fortæller JVF:
“Blues for Baden” er en - omend beskeden - hyldelst til den brasilianske guitarmester Baden Powell - skaberen af den brasilianske guitar med folkelige rødder på koncertplan. En hurtig og frisk samba, og som komposition meget i stil med Baden Powells typiske sambaer. “Flying” udtrykker mere lette og bløde kurver, måske som en fugls flugt langs en strandkant.
Med “Frívola” har vi fat i frevo'en, der er en karnevalsmusik fra Recife-området i Nordøst Brasilien, som sprudler af liv og virtuositet, og med "Luar na Guanabara" befinder vi os ved en romantisk bugt med palmer badet i månelys, og ikke mindst understreget af Antonio Serrano's smukke og stemningsfulde mundharmonikaspil.
“Quero-quero” er navnet på en lille sorthvid fugl, som hver dag sad uden for min dør på Ilha Grande-terassen, og Aló Bonfá er en hyldest til en anden af Brasiliens store guitarister - Luis Bonfá - som måske er mest kendt som ophavsmand til klassikeren Black Orfeus. “Borboleta” er en let brasiliansk guitarvals, tænkt som sommerfuglen, der let og ubesværet bevæger sig gennem variationer og tonearter, som var det haver og blomsterbuske... spillet som duet med Rio-guitaristen, Rogério Souza på 7-strenget guitar.
“Favela” er et af Antonio Carlos Jobim kendte temaer, og ydermere med en socialt ladet titel, og endeligt afsluttes rejsen med et romantisk guitartema med titlen Janaína, tilegnet min datter Janaína.

Medvirkende:
Ronaldo Souza – bandolim
Antonio Serrano – kromatisk mundharmonika
Olmir Stockler “Alemão” – elguitar
Rogério Souza – 7-strenget guitar
Mauricio de Souza – fløjte
Zé Alexandre – kontrabas
Magno Bissoli – trommer og percussion
Jens Viggo Fjord – guitar

Indspillet og mixset i Estudio Anonimato og Estudio Vétus, Sâo Paulo
Lydteknik: Luis Leme og Rodrigo Reis
Produceret af Magno Bissoli og Jens Viggo Fjord
Udgiver: Gateway Music. Katalog nr. GWCD1028.
Kontakt: www.gateway.dmf.dk


CD'er kan kan i princippet bestillet via enhver pladebutik, eller via www.gateway.dk CD'er også at finde i flg. butikker: Spartakus, Studsgade, Århus, Århus Musik, Ryesgade 5, 1. sal, Århus. Samt hos www.brasilatino.dk

JENS VIGGO FJORD: AGUAS